Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borút rallye – motorral

Borút rallye – motorral

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös volt az egyik állomása az első alkalommal meghirdetett Motoros Borok Útja Rallye-nak. A 20 éves hagyománnyal rendelkező autós rallye után idén két keréken látogatják meg, az indulók többek között a Mátrai Borvidék borászatait, miközben játékos vetélkedőkkel pihennek meg a 400 km-es út során. A verseny végén, Galyatetőn kóstolhatják meg a motorosok, egyebek mellett a második legnagyobb magyar borvidék legfinomabb nedűit.

Ex-szépségkirálynő, televíziós személyiség, alpolgármester és motoros bajnok is szerepel az első Motoros Borok Útja Rally indulói között. A 20 éves hagyományra visszatekintő autós Magyar Borok Útja Rally kétkerekű változatában a résztvevők budapesti indulással ma délután Gyöngyösön pihentek meg, majd folytatták az összesen 400 km-es távot. Az indulókat Hiesz György polgármester köszöntötte.

Természetesen borokat kóstolni csak a verseny végén lehet, az út során azonban lehetőségük van a motorosoknak megismerkedni a borászatokkal, és többet megtudni az egyes borvidékekről. Ez is az egyik célja a rendezvénynek.

– A felelősségteljes közlekedés, a felelősségteljes alkoholfogyasztás, hogy megismertessük a lehető legszélesebb körrel azokat a borvidékeket, azokat a gyönyörű szép tájakat, amiket sajnos a rohanó életünk folyamán mindig elkerülünk – sorolta Megay Róbert, a Magyar Borok Útja Rallye szervezőbizottsága elnöke.

Az egyik motorgyár 70 éves fennállásának alkalmából a versenyzőknek lehetőséget biztosított arra, hogy vadonatúj, jubileumi modelljeivel teljesítsék a versenytávot. A rally-en több mint hetvenen vesznek részt, többek között Kévés Tamás alpolgármester is, aki már 30 éve motorozik. Azt mondta: ez a verseny remek alkalom arra, hogy a más településről érkezők is megismerkedhessenek és megszerethessék a mátrai borvidék nedűit.

– Látni, ahogy megismerkednek a résztvevők a pincével, és tájékozódnak, és azt gondolom, hogy a legnagyobb reklámértéke van az itteni, környékbeli borászatoknak és környékbeli pincészeteknek – sorolta.

A két nap alatt összesen 10 kiváló borászat és azok legfinomabb nedűi mutatkoznak be, a Mátrai Borvidékről 6 borászat látja vendégül a motorosokat.


Tovább az archívumra