Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Küldj egy hajrát Rióba!

Küldj egy hajrát Rióba!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kezdetét vette az egyik magyar élelmiszer üzletlánc olimpiai szurkolói rendezvénysorozata. Most negyedik alkalommal indították útjára a mozgalmat „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba!” címmel.

A rendezvénysorozat keretében, május 6 és július 1 között az ország szinte összes településén szalagokra írhatják jókívánságaikat a vásárlók és dolgozók a 31. Nyári Olimpiai ötkarikás játékokra utazó magyar sportolók számára. Gyöngyösön színpadi programokkal, ötkarikás próbákkal és Kammerer Zoltán olimpikonnal várták az érdeklődőket.

Miközben Eb-lázban ég a kontinens, sokan már a Rio de Janeiró-i 31. Nyári Olimpiai Játékokra készülnek. Az egyik magyar tulajdonú élelmiszer üzletlánc 96’ óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2013-tól gyémánt fokozatú támogatóként, és 4. alkalommal indítja útjára szurkolói mozgalmát.

– Egy kicsit a saját területünkön mi is azt tesszük, amit a sportolók, küzdünk, és azt gondolom, hogy eredményesen küzdünk, a sportolók pedig egy olyan eszmét is megtestesítenek, ami a társadalmi szerepvállalásunkat támasztja alá, és azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog – mondta Dr. Dúl Udóné, a Gödöllő Coop Zrt. vezérigazgatója.

Szalagokon gyűjtik össze a szurkolók üzeneteit a sportolók részére, a 2012-es olimpiára 26 kilométernyi jókívánságot kaptak a vásárlóktól. A drukkerek egy játékban is részt vehetnek, amelyben kabalafigura készülhet róluk, amelynek egyikét a magyar csapat magával viszi az olimpiára.

Gyöngyösön, most első alkalommal „Mini 5 Próba Rióba” elnevezésű sportprogrammal is kedveskedtek a vásárlóknak.

– Eszközökkel, evezőpadokkal, kerékpárral vehetnek részt a gyerekek a versenyen, és a nyerteseket díjazzuk, ezen kívül fellépők vannak, amelyeket a Gyöngyszöv saját szervezésében, karatésokat láttunk, ének lesz, tánc lesz – sorolta Ócsai Lajos, a Gyöngyszöv-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A rendezvényt több mint 2600 üzletben megszervezik, amelyekhez olimpikonok is csatlakoznak, Gyöngyösön Kammerer Zoltánnal, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozóval találkozhattak a vásárlók. Az olimpikon azt mondja: a szurkolói jókívánságok mindig erőt adnak egy sportembernek.

– Az mindenképpen egy jó érzés, amikor az ember kint van tengeren túl, vagy Európán kívül, vagy akár országhatáron kívül, akkor még egy kicsit magyarnak érzi magát ott is, az ilyen apróságokkal lehet felturbózni a versenyzők lelki világát – ecsetelte Kammerer Zoltán.

A szalagokat és a szurkolói kabalákat a júliusi „eskütétel és csapatgyűjtés” ceremóniáján adják át a Rióba utazó olimpikonjainknak.


Tovább az archívumra