Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatások, adómentesen

Támogatások, adómentesen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A személyi jövedelemadó törvény idei változásának értelmében ebben az évben 17 ezerről 19 ezer forintra emelkedett a munkáltató által adható adómentes iskolakezdési támogatás maximális összege. A támogatásban a gyermek, tanuló részesülhet családi pótlékra jogosult szülője vagy vele közös háztartásban élő házastársa útján.

Ebből a szempontból gyermeknek az általános iskolai, tanulónak pedig a középiskolai diák számít. A juttatás akkor adómentes, ha annak mértéke nem haladja meg gyermekenként az évi 19 ezer Ft-ot. A támogatás adómentesen a tanév első napját megelőző és az azt követő 60 napon belül adható.

Iskolakezdési támogatást tárgyi formában, tankönyv-taneszköz, és ruházat juttatásával nyújthat a munkáltató. Ezek vásárlásáról a szülő számlát is kérhet a munkáltató nevére, aki a kiállított számla ellenértékét megtéríti. Arra is van lehetőség, hogy a munkáltató a támogatást tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására feljogosító utalvány formájában adjon. A munkáltatót illeti, az adómentes iskolakezdési támogatás összegéről magánszemélyenként nyilvántartást kell vezetni, melynek tartalmaznia kell a magánszemély adóazonosító jelét, valamint az adott magánszemély útján támogatásban részesített gyermekek adóazonosítóját.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-09-01 )

Tovább az archívumra