Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan ténylegesen is legálissá válhat az otthonszülés, a miniszter felkérésére a szakmai kollégium ugyanis kidolgozza a szükséges szabályokat – írta a Népszabadság

Hamarosan ténylegesen is legálissá válhat az otthonszülés, a miniszter felkérésére a szakmai kollégium ugyanis kidolgozza a szükséges szabályokat – írta a Népszabadság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hlinka Tibor szülész- nőgyógyász szerint az otthonszülés azonban számos veszélyeket rejt magában.
Viszonylag kevés nő akar otthon szülni, számuk az elmúlt tizennyolc évben alig emelkedett. Évente mintegy háromszáz anya dönt úgy Magyarországon, hogy otthon hozza világra a gyermekét – írja a  HVG.Az orvosi társadalmat is igencsak megosztja ez a kérdés. Hlinka Tibor szülész- nőgyógyász szerint számos veszélyeket rejt magában az otthonszülés.
Amit a szakorvos fontosnak tart, és ami miatt sem ajánlja az otthonszülést az a települések közötti rossz infrastruktúra és az esetleges szövődmények gyors ellátásának hiánya.
A budapesti eset kapcsán Hlinka Tibor elmondta az úgynevezett vállelakadás nem ismeretlen a szülészek előtt. Ez egy viszonylag ritka dolog. Az ilyen esetek egy jól képzett sokat látott szakorvos kezébe valók.
A praxisában is történt már hasonló eset, megesett már az is hogy otthon szülte meg a kismama a csecsemőt, de ez nagyon ritka és sok esetben veszélyes is.         

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2007-09-17 )

Tovább az archívumra