Kezdőlap » Hírek - Aktuális » VI. Amatőr Rockfesztivál Gyöngyösön

VI. Amatőr Rockfesztivál Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rockerek és rockkedvelők gyűltek össze elmúlt hétvégén a Mátra Művelődési Központban. A VI. alkalommal megrendezett Amatőr Tehetségkutató Rockfesztiválra az ország több pontjáról nevezetek zenekarok, köztük négy gyöngyösi együttes is bekerült a döntőbe.A legjobb három között végül a Purgatórium nevű helyi zenekart is díjazta a zsűri, melynek ezúttal is oszlopos ítésze volt Póka Egon, a P-Mobil basszusgitárosa.
 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén a szokottnál később került sor a zenei eseményre, a nyár végi időpont miatt ugyanis sok együttes nem tudott volna részt venni a fesztiválon. A rockzenei tehetségkutató egyébként iskoláskorba lépett: a hatodik fesztiválra az ország több pontjáról érkeztek résztvevők.

 

Póka Egon már oszlop tagja az Amatőr Rockfesztivál zsűrijének. A P-Mobil basszusgitárosa – aki több mint tíz éve vezet zeneiskolát a fővárosban – úgy látja: eltűntek a profi és amatőr zenekarok közötti határok.

 

A fesztivált idén is nagy érdeklődés kísérte – tudtuk meg Mérai Annamária szervezőtől. A 23 jelentkező közül 12 zenekar, köztük 4 gyöngyösi együttes is bekerült a döntőbe. Az egyik helybéli zenekar, a Purgatórium volt már különdíjasa, egy ízben pedig harmadik helyezettje a Rockfesztiválnak – árulta el Gnizner Henriett énekesnő.

        

A bemutatott produkciókat külön-külön is véleményezte a zsűri, majd egy hosszabb tanácskozás után megszületett az eredmény.  Idén először nem hirdettek első, második és harmadik helyezettet. A legjobb háromnak járó értékes ajándékokat végül a Purgatórium, a Radírfejek és az Evil-Devil vehette át. A Rockfesztivált a tavalyi győztes Endemic, valamint a Road együttes koncertje zárta.

 

Molnár Kata

 

 

 

 


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A barakkváros foglyai - dokumentumfilm
15:21
Zongoraavató hangverseny (részlet)
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Kulturális látnivalók a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság