Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma avatták fel a hatvani kórházban az új 42 ágyas krónikus rehabilitációs részleget

Ma avatták fel a hatvani kórházban az új 42 ágyas krónikus rehabilitációs részleget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A sajtó munkatársai megismerkedhettek az egynapos sebészet vívmányaival, és szó esett a további fejlesztési ötletekről is.

A beteg reggel bemegy a kórházba, délben megműtik, estére már a saját ágyában térhet nyugovóra. Az orvostudomány és a technika fejlődése, és persze a gazdasági ésszerűség is segít elterjeszteni Magyarországon az egynapos sebészetet. Az Egyesült Államokban már a műtétek 80%-a egynapos beavatkozás, nálunk ez az arány alig 3%. Hatvanban 2008 végére tervezik elérni a 15%-os arányt – ma mutatták be a technikát. Az egynapos sebészet nemcsak a kórházi gazdálkodást teszi ésszerűbbé, a betegeknek is jó.

 

Szintén ma adták át az új 42 ágyas krónikus rehabilitációs részleget, amelyet mozgáskorlátozottak is használhatnak.  Hatvanban 2006 őszén döntöttek a kórház működésbe adásáról. Érsek Zsolt polgármester szerint a mai bejáráson is kiderült, hogy érdemes volt váltani.

 

A hatvani képviselőtestület épp következő, októberi ülésén fogja értékelni a HospInvesttel kötött szerződés tapasztalatait. A polgármester hozzátette: már a képviselőtestületi ülés előtt, előzetesen is megállapítható, hogy komolyabb problémák nincsenek a szerződött felek, azaz az önkormányzat és a cég között.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra