Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Főiskolai véradás

Főiskolai véradás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétnapos, kiszállásos véradást szervezett a Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete a Károly Róbert Főiskolán. A szervezésbe a felsőoktatási intézmény 15 önkéntes hallgatója is bekapcsolódott. Ma délig ötvenen adtak vért, és a szervezők bíznak benne, hogy a részvételi kedv az akció második napján sem csökken.

A Károly Róbert Főiskolán évtizedes hagyománya van a véradásnak, amely az idei tanévben két napos akcióvá bővült. Mint arról már korábban beszámoltunk, az intézmény és a Magyar Vöröskereszt együttműködése értelmében a KRF is részt vesz a véradások szervezésében, sőt indulnak az Országos Felsőoktatási Véradó Versenyen is –

A gyöngyösi főiskolások aktív véradók, amit az is bizonyít, hogy két éve több mint 20 százalékos részvétellel zárult az akció.
 mondja Õze Roland, aki most először adott vért. Az idei véradás lebonyolításában 15 önkéntes hallgató is közreműködött, az 50-ik véradó pedig egy főiskolai dolgozó volt.          

A véradás előtt és után fontos az étkezés és a folyadék-bevitel.     

A levett vért aztán visszaszállítják, és a Bugát Pál Kórházban használják fel. A kiszállásos véradásokon egyébként bárki részt vehet, nem csak a megjelölt intézmény munkatársai. Aki segíteni szeretne, október 29-én és 30-án, a városi véradónapon is megteheti.

Molnár Kata

 


Az Aktuális napi hírei (2007-10-17 )

Tovább az archívumra