Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tegnap váratlanul nagy hómennyiség esett térségünkben

Tegnap váratlanul nagy hómennyiség esett térségünkben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátrában 20 centiméteres hó hullott, csúszós utakon és járhatatlan mellékutakon kellett autózniuk a tegnap úton lévőknek. A Közútkezelő kht emberei 6 munkagéppel takarították a város útjait. A rendőrkapitányságra három koccanásos balesetről érkezett bejelentés.Hóember, hógolyó, szánkózás és csúszós utak, nem mindenki egyformán örül a tavalyinál, korábban jött télnek. A Mátrában és a Bükkben megjelentek a síelők és a szánkózók. Tegnap térségünkben 20- 25 cm-es hó esett. A Kékesi Meterológia Szolgálat jelentése szerint, – 3 C fok van, a hó megmaradt és a délután folyamán további hózáporokra is számíthatunk majd.

 

Az autósoknak ilyenkor még óvatosabban kell vezetni a havas csúszós utakon, a gyöngyösi rendőrkapitányság munkatársait is több koccanásos balesthez riasztották.

 

 

Szécsy Zsolt szerint nem árt, ha elővigyázatosabbak vagyunk, a kötelező távolság betartásán és az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztásán van ilyenkor a hangsúly. A és tapasztalt autós már felkészítettee autóját a télre, csomagtartójában pedig hóláncot, takarót, és homokot is tart – tette hozzá a szakember.

 

Az erős havazás nyomai mára a városi utakon szinte teljesen eltűnt. Az útburkolatok még vizesek, de mindenhol járhatóak, tudtuk meg a Közút kezelő szolgálat ügyeletesétől. Helyenként azonban még előfordulhat a Mátrában a kisebb mellékutakon fennakadás.

 

 

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2007-11-12 )

Tovább az archívumra