Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági bált szervezett az Abasári Általános Iskola számára a helyi szülői munkaközösség

Jótékonysági bált szervezett az Abasári Általános Iskola számára a helyi szülői munkaközösség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt 12 évben több mint 10 millió forintot gyűjtöttek össze a szülők az önkormányzattal és a helyi vállalkozásokkal karöltve az iskola javára. A rendezvényre 180 vendég látogatott el.

A szülői munkaközösség azóta működik, amióta az iskola. Az Abasári Jövő Nemzedékért Alapítvány viszont csak 1995 novemberében alakult meg, ezért tartják minden évben ebben a hónapban a jótékonysági bált. Az elmúlt 12 évben több mint 13 millió forintot gyűjtött össze a szülői munkaközösség a jótékonysági bál bevételéből és az adók egy százalékából – mondta el az elnök. A 180 fős rendezvényen a szülők és az önkormányzat is adakozott, de jócskán volt tombola-felajánlás is. Csőkéné Kelemen Ágnes az Abasári Általános Iskola Szülői Munkaközösségének elnöke 400 ezer forint bevételt vár a báltól, az összeg elköltéséről az alapítvány kuratóriuma dönt majd.

A gyerekek – akik a Mitől messzebb Klubszínpad tagjai – már hetekkel a bál előtt elkezdték próbálni az Indul a Bakterház egyik részletét, hogy ezzel lepjék meg az adakozókat.  Futóné Holló Franciska az Abasári Általános Iskola igazgatója a nagylelkű felajánlások nélkül sokkal nehezebb lenne a dolguk. Az évek során az alapítvány támogatásával új padokat, székeket és szekrényeket, valamint számítástechnikai termet és nyelvi labort is kaptak a gyerekek.

Juhász Éva

 


Tovább az archívumra