Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elmúlt egy év munkáját értékelték Gyöngyöshalászon egy lakossági fórum keretein belül, és szó esett a jövőre vonatkozó elképzelésekről is

Az elmúlt egy év munkáját értékelték Gyöngyöshalászon egy lakossági fórum keretein belül, és szó esett a jövőre vonatkozó elképzelésekről is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat az utak és járdák felújítása érdekében lakossági befizetéseket is igénybe venne.
 Szűkösek a gyöngyöshalászi önkormányzat forrásai a falu útjainak, járdáinak felújítására, ezért a lakosság anyagi hozzájárulásával egészítenék ki a pályázati önrész mértékét. A kérdéses összeg családi házanként 72 ezer forint, amelyet egyben, vagy 3 és 6 éves részletfizetésben rendezhetnek a gyöngyöshalásziak – mondta el híradónknak a település polgármestere, Hegedűs Gyula.
 

A felújítás a jövő év tavaszán veheti kezdetét. A falu utcáin a korábbi, rossz minőségben kivitelezett csatornahálózat hibáinak javítása is folyik – tette hozzá Hegedűs Gyula. A település korábbi kintlévőségek behajtásával és egyes önkormányzati ingatlanok értékesítésével javította pénzügyi mérlegét, amely az állami normatíva-elvonások után kevés mozgásteret hagy fejlesztésekre. Már korábban megszépültek a falu közterei, és a sportpálya is, jövőre pedig a lakosság bevonásával virágozhatnak ki az utcák.

 

Az évértékelésként is szolgáló lakossági fórumon az elmúlt időszak kulturális eseményeiről, intézményfelújításairól és civil életéről is összefoglalót hallhatott a mintegy másfélszáz érdeklődő.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra