Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 600 oldalas lett az dokumentum, ami az Észak- magyarországi régió turisztikai ágazatainak felmérését tűzte ki célul

600 oldalas lett az dokumentum, ami az Észak- magyarországi régió turisztikai ágazatainak felmérését tűzte ki célul

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A program 2 évvel ezelőtt kezdődött és 60 gyöngyösi főiskolás is részt vett benne.

Magyarország tehát nem sí nagyhatalom, mondta el Dávid Lóránt előadásán. Többek között erről is többet tudhatunk meg ezekből a felmérésekből, amelyeket a  Károly Róbert Főiskola hallgatói készítettek a régió turisztikai sajátosságairól. Az európai uniós pályázat két évvel ezelőtt indult és 100 százalékban finanszírozta a költségeket.

Az eredmény pedig ez a vaskos kötet. Dávid Lóránt szerint országosan is egyedülálló, hisz régiós szinten ennyire részletes turisztikai felmérés még nem készült.

Ezekből a dokumentumokból kiderül, hogy az Észak-magyarországi régió turisztikai fejlesztések szempontjából jó úton halad, kiemelkedő ágazatnak számít az egészség és a kulturális turizmus is, a rendezvényturizmus pedig egy kitörési pont lehet, állítja a szakértő. A felmérés bemutatja a térség árnyoldalait is, ami nem is annyira régiós, mint országos problémának számít, ilyen a feketemunka és a szürkegazdaság. A kutatás fő célja azonban a további fejlesztések megalapozása.

Országosan régiónk Budapest és a Balaton után igen erős versenypozícióban van a turizmus területén.

 Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-01-29 )

Tovább az archívumra