Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aláírt szerződés még nincs, csak szándéknyilatkozat az indiai és a magyar kormány között, de már Gyöngyösön tárgyal az indai gumicég, az Apollo Tyres vezetői csoportja

Aláírt szerződés még nincs, csak szándéknyilatkozat az indiai és a magyar kormány között, de már Gyöngyösön tárgyal az indai gumicég, az Apollo Tyres vezetői csoportja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Apollo gumigyár 2009 végétől befolyásolhatja az önkormányzat iparűzési adó-politikáját is – fejtette ki Hiesz György polgármester esti műsorunkban.

A városban a leendő gyöngyösi gyár kijelölt igazgatója, valamint jogi vezetője és projektmenedzserei egyeztetnek a 300 millió eurós beruházás részleteiről az Ipari Park illetékeseivel – tájékoztatott Hiesz György.

 

Minderről kedden szót váltottak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterrel is.

 

Az Apollo 2009 végétől befolyásolhatja az önkormányzat iparűzési adó-politikáját is – vélte a polgármester. A most 2%-os adómérték egy korábban elfogadott testületi döntésnek megfelelően csak az összes vállalkozás számára egységes mértékben csökkenthető. A tervezett bevétel függvényében a gumigyár egy-másfél százalékos adómérséklést generálhat.

 

Az indiaiak szerepet kívánnak vállalni a szakképzésben is: angol nyelven taníttatnák be a szükséges munkaerőt. A beruházás első üteme alatt nagy számú indiai mérnökcsapat segíti majd a technikai részletek elsajátítását.  Az áprilisra tervezett alapkőletétel és az engedélyeztetés után év végén indulhat az építkezés. További részletek az üzleti érdekekre való tekintettel egyelőre nem nyilvánosak.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-02-06 )

Tovább az archívumra