Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A lakástulajdonosoknak és bérlőknek nem március 15.-e a befizetési határidő, hanem április 30-a

A lakástulajdonosoknak és bérlőknek nem március 15.-e a befizetési határidő, hanem április 30-a

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csak azokra szabnak ki büntetést, akik eddig a határidőig nem fizetik be adólyukat. Ellenben a többi adót, mindenkinek kötelessége március 17.-éig bezárólag befizetni.

Az adóhatóság felhívja minden adózó figyelmét, hogy a lakástulajdonnal, lakásbérleménnyel rendelkező magánszemélyeknek, az első évektől eltérően, az adófizetési kötelezettségük határideje nem 2008. március 15.-e. Mindenkinek adóhatározatot fognak küldeni postai úton, amiben megtalálják a számukra kiszabott fizetési határidőt, ám legkésőbb április 30.-áig mindenki köteles rendezni adósságát. Ezeknek az adózásoknak a feldolgozása jelenleg is zajlik. A befizetés összege annyiban változott, hogy azok számára, akik kisebb négyzetméterrel rendelkeznek csökkent, akik pedig nagyobb összterület tulajdonosai minimálisan, de nőtt a befizetendő összeg. A maximálisan kiszabható összeghatár: 14 ezer forint lett. Kovács Róbert elmondta, hogy szankciót csak azokon alkalmaznak, akik az április 30-ai határidőt nem tartják be.

 

 

Dely Martina


Tovább az archívumra