Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diákok Dániából

Diákok Dániából

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2004-ben már járt Gyöngyösön egy tanárokból álló 30 fős delegáció a dániai Ringstedből. Diákcsoport azonban most először érkezett hozzánk legrégebbi testvérvárosunkból. Az általános iskolás tanulók gyöngyösi programjuk során több iskolát is meglátogatnak. Ma délelőtt a Berze Nagy János Gimnáziumban vettek részt órákon.Rendhagyó angolóra a gimnáziumban. Rendhagyó, mert magyar és dán gyerekek közösen vesznek rajta részt. És rendhagyó, mert énekszóval-muzsikával, no meg némi vetítéssel kísérve egymás lakóhelyét és iskoláját mutatják be ezen alkalommal – természetesen angolul. Mennyivel könnyebb ez a dán gyerekeknek, mint a korábbi magyaróra! Hiszen ők az angolt anyanyelvi szinten beszélik.

 

 

A Ringsted megyéből jött gyerekek – mint kiderült – évek óta gyűjtötték az osztálypénzt, hogy abból Magyarországra, Gyöngyösre utazhassanak. Most azért vannak itt, hogy sok-sok élményt szerezzenek.

 

 

Úgy tűnik, a kapcsolattartás igénye kölcsönös. A gyöngyösiek nem titkolt célja, hogy az itteni diákokat kivigyék Dániába, és tanulmányozzák az ottani iskolák működését.

 

 

Borbándi Erik


Tovább az archívumra