Az önkormányzati választások alkalmával is lehetőség van lakóhelyünkön kívül voksolni. Ezzel a lehetőséggel viszon" /> Az önkormányzati választások alkalmával is lehetőség van lakóhelyünkön kívül voksolni. Ezzel a lehetőséggel viszon" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Választási adminisztráció: péntek a határidő

Választási adminisztráció: péntek a határidő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzati választások alkalmával is lehetőség van lakóhelyünkön kívül voksolni. Ezzel a lehetőséggel viszont csak az élhet, aki rendelkezik bejelentett tartózkodási hellyel. Aki október 1-jén külföldön tartózkodik, nem voksolhat.Hasonlóan az országgyűlési választásokhoz, most is lehetőség van lakóhelyünkön kívül szavazni. Erre azonban csak akkor van lehetőség, ha rendelkezünk bejelentett tartózkodási hellyel –tudtuk meg dr. Kozma Katalin jegyzőtől.

Az igazolás iránti kérelmet szeptember 29-én, 16 óráig, a lakóhely szerinti jegyzőnél, illetve helyi választási irodánál kell bejelenteni. Gyöngyösön ez az Okmányiroda Népesség-nyilvántartási Csoportja. Aki a szavazás napján külföldön tartózkodik, nem voksolhat. Az EU-s tagállamok állampolgárai – akik gyöngyösi lakhellyel rendelkeznek – viszont már szerepelnek a névjegyzékben. A szavazókörök október 1-jén reggel 6-kor nyitnak. A jegyző azonban felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy 2 szavazókör új helyre költözik.

A szavazatszámláló-bizottságok felkészítése megtörtént, a helyi választási bizottságot 10 fő alkotja. Voksolni KIZÁRÓLAG érvényes lakcím és személyazonosításra alkalmas okmányokkal lehet. A kisebbségi szavazatokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán egy külön szavazókör fogadja. Szavazni 19 óráig lehet majd, Gyöngyös tekintetében azonban csak 22 óra után várható hiteles eredmény – ígéri a jegyző.

Molnár Kata


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság