Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Választási adminisztráció: péntek a határidő

Választási adminisztráció: péntek a határidő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzati választások alkalmával is lehetőség van lakóhelyünkön kívül voksolni. Ezzel a lehetőséggel viszont csak az élhet, aki rendelkezik bejelentett tartózkodási hellyel. Aki október 1-jén külföldön tartózkodik, nem voksolhat.Hasonlóan az országgyűlési választásokhoz, most is lehetőség van lakóhelyünkön kívül szavazni. Erre azonban csak akkor van lehetőség, ha rendelkezünk bejelentett tartózkodási hellyel –tudtuk meg dr. Kozma Katalin jegyzőtől.

Az igazolás iránti kérelmet szeptember 29-én, 16 óráig, a lakóhely szerinti jegyzőnél, illetve helyi választási irodánál kell bejelenteni. Gyöngyösön ez az Okmányiroda Népesség-nyilvántartási Csoportja. Aki a szavazás napján külföldön tartózkodik, nem voksolhat. Az EU-s tagállamok állampolgárai – akik gyöngyösi lakhellyel rendelkeznek – viszont már szerepelnek a névjegyzékben. A szavazókörök október 1-jén reggel 6-kor nyitnak. A jegyző azonban felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy 2 szavazókör új helyre költözik.

A szavazatszámláló-bizottságok felkészítése megtörtént, a helyi választási bizottságot 10 fő alkotja. Voksolni KIZÁRÓLAG érvényes lakcím és személyazonosításra alkalmas okmányokkal lehet. A kisebbségi szavazatokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán egy külön szavazókör fogadja. Szavazni 19 óráig lehet majd, Gyöngyös tekintetében azonban csak 22 óra után várható hiteles eredmény – ígéri a jegyző.

Molnár Kata


Tovább az archívumra