Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jászárokszálláson először egy 48-as vacsorával emlékeztek meg a szabadságharcban elesettekre, másnap pedig koszorúzással és ünnepi műsorral tették tiszteletüket a város lakói

Jászárokszálláson először egy 48-as vacsorával emlékeztek meg a szabadságharcban elesettekre, másnap pedig koszorúzással és ünnepi műsorral tették tiszteletüket a város lakói

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jászárokszálláson régi hagyomány a 48-as vacsora megrendezése március 14.-én, melyet a 160. évforduló tiszteletére felújított a város. Ezzel a vacsorával is megemlékeznek a hősökre. Az ünnepségen sokan részt vettek- többségében gazdálkodók, földművelők- olyanok, akik úgy gondolják, szeretnék a 48-as eszméket tovább vinni, és tiszteletüket adni a szabadságharc áldozatainak.A templomban Gyenes Gyula plébános felszentelte azt a márványtáblát, amit a szabadságharc hőseinek állítottak.

 

Másnap, március 15.-én pedig a városi ünnepségen emlékeztek meg az elesettekről. Az ünnepséget Gergely Zoltán polgármester beszéde nyitotta meg.

 

A rendezvényen az Széchenyi Általános Iskola és Óvoda gyermekei énekeltek és hagyományosan a Deák Ferenc gimnázium köszöntőbeszéd író verseny első helyezettje tartotta a köszöntő beszédet. Gergely Zoltán polgármester beszédének középpontjában a hazaszeretet állt.

 

A beszédek és a műsor után megkoszorúzták az emlékművet. Mindenki tiszteletét adta, az önkormányzat, a pártok és civil szervezetek is. A megemlékezés a hagyományoknak híven a Művelődési Házban folytatódott tovább.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-03-19 )

Tovább az archívumra