Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakcióvezető-helyettese volt a vendége a Baloldali Esték című gyöngyösi rendezvénynek

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakcióvezető-helyettese volt a vendége a Baloldali Esték című gyöngyösi rendezvénynek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A polgármesteri hivatal házasságkötő termében várták az érdeklődőket, akik általános és aktuálpolitikai kérdésekben egyaránt kérdezhették a politikust. A találkozó apropóját a március 9-ei népszavazás adta, ennek kapcsán viszont adott a kérdés: milyen az aktuális hangulat az MSZP háza táján és milyen tanulságokat vont le a párt az eredmény kapcsán.
Mesterházy Attila szerint annak ellenére, hogy az állampolgárok többsége reformintézkedéseik ellen szavazott, a kormány fontosnak tartja, hogy a kialakult helyzet kapcsán felmerülő forráshiányt – ha nem is teljes egészében – de valamelyest pótolja. Ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot az oktatási- és az egészségügyi minisztérium vezetőivel, sőt, a civil szervezeteket is megkeresték egyeztetés céljából.
A kényes kérdések egyike volt a koalíciós partnerrel, az SZDSZ-szel kapcsolatos aktuális viszony, melyet a politikus szerint nem szükségszerű átértékelni, de a kompromisszum megtalálása a jövő – különösen a 2010-es választásokon történő eredményes szereplés érdekében – elengedhetetlen.
Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-03-19 )

Tovább az archívumra