Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi grémium mai ülésén zárt ajtók mögött tárgyalta a gyöngyösi kórház idei üzleti-szakmai tervét

A gyöngyösi grémium mai ülésén zárt ajtók mögött tárgyalta a gyöngyösi kórház idei üzleti-szakmai tervét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi grémium mai ülésén zárt ajtók mögött tárgyalta a gyöngyösi kórház idei üzleti-szakmai tervét, a kórházat a tavalyi év szeptemberéig működtető Bugát Pál Egészségügyi Szolgáltató Kht-val kapcsolatban pedig a 2007.évi gazdálkodás eredményeiről hallgattak meg beszámolót. Az ÉMOP funkcióbővítő településrehabilitációs tenderén a maximálisan elnyerhető összeg 800 millió forint lesz. Ez a város egyik kiemelt projektje mintegy 1 milliárd forint értékben, melyhez 203 milliót biztosít saját erőként az önkormányzat,. Az elképzelések között többek között a Zeneiskola, a Művelődési Ház, a Városháza és több tér felújítása szerepel. Egy másik, szociális városrehabilitációról szóló ÉMOP pályázat összköltsége 470 millió forint, 70 és fél millió forint önrésszel az Északnyugati városrész egy részének fejlesztésére irányul.

 

 

A Berze Gimnázium régi tornatermének hasznosítására, a terem felújítására és a gimnázium diákjainak közétkeztetésére közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat. Gyöngyös városa részt vesz a Holcim Hungária Otthon Alapítvány bérlakás-pályázatán 39 milliós sajáterővel, melyből az Óvoda utcában alakítanának ki 8-12 önkormányzati bérlakást mintegy 78 millió forintos összköltséggel.

 

 

A várhatóan május közepén nyitó városi strandfürdő felújítása során többletköltségek jelentkeztek 22 millió forint értékben, ebben wellnessépület, kiszolgáló egységek, szabadtéri színpad és további medencék megépítése szerepel.

 

 

Május közepe helyett augusztus közepére módosul az Orczy-kert kivitelezési munkáinak befejezése, és a természettudományi pavilon külső homlokzatát 250 tonna szomolyai kővel burkolják 9 millió forint plusz költséggel.

 

 

A grémium döntött a gyepmesteri feladatok kiszervezéséről, meghatározta a következő tanév iskolai és óvodai csoportlétszámait, végül a nemzetközi testvérvárosi kapcsolatokat illetően a kulturális együttműködések mellett a gazdasági kapcsolatok erősítését szorgalmazta.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-03-20 )

Tovább az archívumra