Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ivóvíz javítására irányuló fejlesztést valósított meg Gyöngyöshalász, Detk, Rózsaszentmárton és Gyöngyöspata

Az ivóvíz javítására irányuló fejlesztést valósított meg Gyöngyöshalász, Detk, Rózsaszentmárton és Gyöngyöspata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beruházást a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program tette lehetővé. A 4 község közül utolsóként – de nem utolsó sorban – március 19-én Gyöngyöspatán is beindult az új ivóvíz-szolgáltatás, így húsvétkor már ott is tisztított vizet ihatnak a lakosok.

 

 

Uniós tagállamként Magyarország átvette a szövetség szabványait – többek között az ivóvíz-minőségre vonatkozóan is. Bár a magyar víz addig is iható és jó minőségű volt, a 201/2001-es rendelet új, szigorúbb szabályozást írt le az arzén, a bór és az ammónia esetében is.
Gyöngyös térségében négy település közös uniós pályázata eredményes volt: így Gyöngyöspata, Gyöngyöshalász, Rózsaszentmárton és Detk ivóvízminőséget javító projektje megvalósulhatott.
Ezek a többletmunkák összesen 19 millió forintot tesznek ki, melyet – a tervek szerint – többségében a Heves Megyei Vízmű Rt. finanszíroz. A projektnek már Patán is kézzelfogható eredménye van.
Bár a próbaüzem még folytatódik, a Vízmű már a következő, 2009-es projektre készül, melynek pályázati beadási határideje május 7-e és – megyei szinten – kb. 1 milliárd forintos beruházást jelent. 
Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-03-20 )

Tovább az archívumra