Mivel a magyar családok átlagosan 20-30 ezer forintot költenek élelmiszerre ezekben a napokban, a tudatos vásárlás kellemetlenségek egész sorától kímélheti meg a vevőket.
Sonka, tojás, savanyú káposzta, édességek … Ezek azok az alapvető élelmiszerek, amelyekkel megtelik a húsvétra készülődő háziasszonyok bevásárló kosara, hiszen sokan még mindig terített asztallal várják a locsolkodókat.
Annak érdekében, hogy a húsvéti sütés-főzés során ne érjen minket kellemetlen meglepetés, érdemes megvizsgálni a húsárukat, hiszen még laikusként is felismerhető a romlott áru.
Ez pedig már veszélyt jelent. / A termékek minősége nagyban függ a kereskedők megbízható beszállítói körétől.
A húsárukon túl az ünnepi asztalról nem hiányozhat a csoki tojás sem, ám itt sem árt az óvatosság.
A szakértők azt mondják, hogy érdemes a jobb minőségű, talán drágább árukat megvásárolni.