Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A megyei Polgári Frakció nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az egri kórházzal kapcsolatban, mert úgy vélik: politikai nyomásra elhamarkodott szerződéskötésre készül a megyei közgyűlés a HospInvesttel

A megyei Polgári Frakció nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az egri kórházzal kapcsolatban, mert úgy vélik: politikai nyomásra elhamarkodott szerződéskötésre készül a megyei közgyűlés a HospInvesttel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az MSZP szerint mindvégig törvényesen jártak el a döntési folyamatban, s most is csak az egyhónapos határidő sürgeti a grémiumot.

Demokráciaellenes lépés a megyei közgyűlés jobboldala szerint, hogy már jövő kedden szerződést kötne a megye és a Hospinvest Zrt egy rendkívüli közgyűlésen. A cég 20 évre kapta meg az egri kórház működtetését, a Polgári Frakció azonban úgy véli: a szerződéskötéssel meg kellene várni jogorvoslati kérelmeik eredményét, mellyel a közigazgatási hivatalhoz és a közbeszerzési döntőbírósághoz fordultak. A közbeszerzés elmaradását sérelmezik, és úgy vélik: meg kellene várni az eljárások eredményét.

 

 

Kizárólag a 30 napon belüli szerződéskötési határidő a rendkívüli ülés összehívásának indoka – véli Dr. Lénárt András a megye egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke. Hozzátette: a szerződésnek lesz vis maior része arra az esetre, ha bármilyen jogi probléma adódna – ekkor minden visszaáll az eredeti állapotra. Szerinte mindvégig törvényesen jártak el a Markhot Ferenc Kórház ügyében.

 

 

A közigazgatási hivatal épp a keddi megyegyűlés reggelére ígérte állásfoglalását. Egy dologban mindkét oldal egyetért: az egészségügyet szakmai, s nem politikai alapon érdemes kezelni.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-03-21 )

Tovább az archívumra