Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt hetet tart a gyöngyösi Vidár Waldorf Iskola

Nyílt hetet tart a gyöngyösi Vidár Waldorf Iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Április 14-től 18-áig a szülők számára lehetőség nyílik az intézmény megtekintésére, az órák látogatására és a pedagógusokkal való beszélgetésre is. A nyílt hét egy január óta tartó, teaházzal, előadásokkal színesített rendezvénysorozat utolsó programja.

Így kezdődik egy óra a Waldorf Iskolában. Bár az 56 gyerekkel és 9 pedagógussal dolgozó  intézmény módszerei még különlegesnek mondhatók, a középpontban itt is a gyermek áll.

                       

A módszerek tekintetében az iskola sajátos irányt képvisel. Az elsősök például, bár az egyes tananyagokat elmélyültebben veszik és így jóval lassabban is haladnak, a tanév során mégis, a „hagyományos” általános iskolai tudásanyagot is elsajátítják.

 

Az iskola keresztény felfogású, de nincsen felekezeti elkötelezettsége és tanrendjükbe más kultúrákból is vesznek be elemeket.

 

Az intézményben bár még csak általános iskolai szinten folyik az oktatás, terveik között szerepel egy alternatív középiskola megalapítása is. Az angolul, spanyolul és franciául is tanuló „waldorfosok” három osztálya már elballagott, a középiskolák visszajelzései biztatóak.

 

Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-04-16 )

Tovább az archívumra