Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 20 éve rendezik meg a Felsővárosi Általános Iskolában a rajz és kerámia versenyt, amire a város összes iskolájából érkeztek versenyzők

20 éve rendezik meg a Felsővárosi Általános Iskolában a rajz és kerámia versenyt, amire a város összes iskolájából érkeztek versenyzők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén az olimpiáról kellett alkotniuk a kisdiákoknak.

Olimpia és a története, valamint a kedvencem és én címmel készítettek a diákok rajzot és kerámiát a rajz és kerámia verseny alkalmából. Kb. 20 éve hagyomány már ez az iskola életében. A verseny két fordulóból állt. Elsősorban otthon kellett elkészítenoük a gyerekeknek egy rajzot majd a helyszínen. Kerámiát nem kellett a gyerekeknek előre beküldeniük, ám segítség képen megkapták a témát, hogy otthon gyakorolhassanak.

A kicsiknek „Kedvencem és én” címmel kellett kerámiát formálniuk, valamint egy vers illusztrációját kellett lerajzolniuk. Márkus Gréta második osztályos tanuló már a tavalyi vetélkedőn is sikeresen teljesített. Idén az állatok olimpiájáról készített rajzot.

A 20 évvel ezelőtti kezdeti nehézségek és a minimális létszámú versenyző ellenére, idén 150 -200 tanuló vett részt az eseményen, jövőre pedig hasonló számú diáksereget várak a szervezők.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-04-24 )

Tovább az archívumra