Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 100 millió forint érkezik Gyöngyösre az Orczy kastély, ezen belül a Mátra Múzeum rekonstrukciós munkálatainak folytatására

100 millió forint érkezik Gyöngyösre az Orczy kastély, ezen belül a Mátra Múzeum rekonstrukciós munkálatainak folytatására

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erről Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. A lelkiismeretük szerint szavazhatnak a megyei liberálisok az SZDSZ hétvégi budapesti küldöttgyűlésén arról, hogy továbbra is fenntartsák-e az MSZP-vel a koalíciót – derült ki a tájékoztatót követő választmányi ülés után.

 

A Mátra Múzeum épületének múzeumi célú rekonstrukciója, valamint a kastélykerítés építése már megvalósult. A munkák során felmerülő további költségek miatt azonban felvetődött, hogy a kastély kertjének helyreállítása elmarad. A folytatáshoz szükséges pályázati pénz elnyerése Fodor Gábor személyes közbenjárásának, a városvezetésnek és a szocialista képviselőknek egyaránt köszönhető.

 

 

A sajtótájékoztató másik témájával, az SZDSZ hétvégi küldöttgyűlésének várható döntésével kapcsolatban a miniszter elmondta: nem bocsátkozik jóslatokba, de véleménye szerint sem a kisebbségi kormányzás, sem az előre hozott választás nem szolgálná az ország érdekeit.

 

 

A lelkiismeretük szerint szavazhatnak a megyei liberálisok az SZDSZ hétvégi budapesti küldöttgyűlésén arról, hogy továbbra is fenntartsák-e az MSZP-vel a koalíciót – mondta el Fodor Gábor – aki az SZDSZ megyei elnöke is – a választmányi ülés után.

 

 

Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-04-24 )

Tovább az archívumra