Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Évről évre egyre jobban erősödik az UV-B sugárzás, melynek hatására különböző bőrbetegségek alakulhatnak ki

Évről évre egyre jobban erősödik az UV-B sugárzás, melynek hatására különböző bőrbetegségek alakulhatnak ki

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezek megelőzhetőek, ha megfelelően előkészülünk a napozáshoz és idejében észrevesszük az elváltozásokat.

Délelőtt 11 és délután 3 óra között a legerősebb a nap fénye és ebben az időintervallumban a legégetőbbek a sugarai. A szakemberek szerint ilyenkor tanácsos árnyékban tartózkodni. A gyermekek napozását 1 éves kor alatt nem ajánlják, ha mégis elkerülhetetlen, kérjék ki az orvosok tanácsát, milyen kenőccsel kenjék be a kicsik testét. A nap sugarai és néhány külső tényező hatására úgynevezett fototoxikus reakció is létrejöhet.

Léteznek hám és anyajegyből kiinduló bőrdaganatok is. Az utóbbi a legveszélyesebb is.  Járjunk rendszeresen anyajegyszűrésre, és ha változást érzékelünk, egyből forduljunk orvoshoz –tanácsolja a szakember. Még a daganat is eltávolítható műtéttel, állandó kemoterápiás kezeléssel pedig teljesen megszüntethető.

Sokan nem gondolnak bele, hogy milyen egyszerűen meg lehet előzni a betegségeket. Mindehhez csupán napozáskor a megfelelő faktorszámú napolajra, utcán pedig UV-szűrős öltözékre van szükség.

 
Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-06-05 )

Tovább az archívumra