Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kilencedik alkalommal rendezték meg a Jászárokszállási nyarat a településen

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Jászárokszállási nyarat a településen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egész napos programsorozattal várták az odalátogatókat, és a hagyományokhoz hűen, birkafőzőversenyt is tartottak. A polgármester elmondta a legfontosabb, hogy minél többen részesei lehessenek valamilyen formában ennek a rendezvénynek. Akár fellépőként, akár látogatóként, akár versenyzőként. Hagyományosan idén is megrendezték az Árokszállási nyár keretein belül a birka főzőversenyt. A műsorokkal egyidőben 3 megnyitó ünnepségre is sor került.

 

8 hónappal ezelőtt létrejött egy új csoport, a Csipkeverő szakkör, Kaszabné Mária és Csikós Miklósné vezetésével. Az első években még csak az alapokat sajátították el a tagok.

 

Jelenleg 15 tagja van a csapatnak. Jászárokszállásról és a környező falvakról is érkeznek fiatalok és idősebbek egyaránt. Céljuk hogy elsajátítsák ezt a mesterséget. A csipkeverők után pedig a már jól ismert Flóra virágkedvelők egyesülete is megmutatta éves termését. Ezzel egyidőben pedig koncertek sorozata és a helyi csoportok előadása szórakoztatta a látogatókat és a birkafőző verseny résztvevőt.

 

 

Dely Martina

 

 


Az Aktuális napi hírei (2008-07-15 )

Tovább az archívumra