Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már a szezon elején problémák adódtak a dinnyeárakkal

Már a szezon elején problémák adódtak a dinnyeárakkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik hazai áruházlánc mindössze 49Ft-os áron adta a dinnye kilóját, ami csupán a termesztés költségeit fedezi. Ezzel ellentétben a piacokon akár 120Ft-ot is fizethetünk kilónként a kedvelt nyári csemegéért.A hőség kedvezett a dinnyének, a héten már édes magyar gyümölcs kerül a piacra importáru helyett. Az árával azonban sokan elégedetlenek. A piacokon 100 és 120 forint között mozog kilónkénti ára, és az út menti árusok is alig pár Ft-tal adják olcsóbban. A vásárlók többsége panaszkodik.

 

 

Magda Róbert őstermelő szerint nem minden gazdának térül meg a termesztés. A dinnyeárak pedig már a közeljövőben csökkenhetnek.

 

 

Az olcsó, 49Ft-os hipermarketes ár miatt a termelők felháborodtak, és az egyik budapesti üzlet parkolójában figyelemfelkeltés végett több tonna dinnyét öntöttek az autók közé, ma reggel már másodjára. Az üzletlánc ezért keddtől 65Ft-ért adja a dinnyét, ezzel a lépéssel is próbál együttműködni a termelőkkel. Egy helybéli árustól megtudtuk, hogy környékünkön nincs különösebb konfliktus sem a gazdák, sem pedig a felvásárlók között.

 

 

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2008-07-15 )

Tovább az archívumra