Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Károly Róbert Főiskola és a Gyöngyösi Önkormányzat közösen 51-49 arányban létrehozta szeptember elsejei hatállyal a PROCAROBERTO KFT-t

A Károly Róbert Főiskola és a Gyöngyösi Önkormányzat közösen 51-49 arányban létrehozta szeptember elsejei hatállyal a PROCAROBERTO KFT-t

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Károly Róbert Szakképző Iskola fenntartására jött létre és egy közhasznú non profit szervezet.

Az idei tanévtől Torda Ferencné a Károly Róbert Szakképző Iskola igazgatónője, ám a gazdasági vezetés a gyöngyösi főiskola és a helyi önkormányzat közös kft-éje kezében van. Ebben a működési formában több normatív támogatást vehetnek majd igénybe, a szakképzési hozzájárulás szabályai szerint. Vanó Péter a Kft ügyvezetője elmondta: ezért volt szükség erre a változásra.

Több mint 3 évvel ezelőtt a szakképző iskola korábbi igazgatónője, Magyari Kálmánné, már kereste a megoldást arra, hogyan lehetnének eredményesebbek. Erre ma a főiskola rektora adja meg a választ.

Szerinte az itt folyó munka elismerésre méltó, és ez jó alapot nyújt ahhoz, hogy a diákok a főiskolán BSC illetve Master szinten képezzék tovább magukat.

Kiválónak tartja a szaktanárok munkáját, ezért az oktatásba nem akarnak beleszólni, anyagilag tartoznak felelőséggel. Magda Sándor elmondta: amennyiben sikerült kialakítani azt az infrastruktúrát, ami a Károly Róbert Főiskolán tapasztalható, országos értékű intézménnyé válhat a KERI.

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-09-03 )

Tovább az archívumra