Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra függetlenedne Mátrafüred, most új település létrehozásában gondolkodnak a leszakadáspártiak

Újra függetlenedne Mátrafüred, most új település létrehozásában gondolkodnak a leszakadáspártiak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyelőre azonban nem tudni, hol húznák meg az új község határait, és a jegyző is megtagadta az aláírásgyűjtő ív hitelesítését.

A 2007 októberi füredi lakossági fórumon vetődött fel, hogy a legutóbbi, eredménytelen leszakadási kezdeményezésnek legyen folytatása, mégpedig új település létrehozásával. Mint ismeretes, a belügyminiszter tavaly nem találta megalapozotttnak a függetlenségi kezdeményezést, majd döntését a Fővárosi Bíróság és később 2008 áprilisában a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta. A Mátrafüred leszakadását előkészítő, immár újjáalakult bizottság augusztus 12-én be is nyújtotta az új aláírásgyűjtő íveket, melyet 26-ai határozata szerint Gyöngyös jegyzője nem hitelesített.

 

14 nap alatt lehet jogorvoslati kérelemmel élni a városi bíróságon, ezt Krigovszki Sándorék jelzésük szerint meg is teszik. A jegyző azt mondja: formai szempontból helyes volt a kérdésfeltevés, tartalmilag azonban aggályos.

 

Érdekesség – jegyezte meg Kozma Katalin – hogy az októberi falugyűlés után alig két nappal módosította a falugyűlés meghatározását a gyöngyösi grémium, így az az összejövetel az akkori szabályozásnak megfelel, bár a jegyzőkönyvek tanúsága szerint kevesen vettek rajta részt.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-09-03 )

Tovább az archívumra