Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csekély érdeklődés kísérte a gyöngyösi önkormányzat által kezdeményezett legutóbbi lakossági fórumot

Csekély érdeklődés kísérte a gyöngyösi önkormányzat által kezdeményezett legutóbbi lakossági fórumot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Alig egy tucat érdeklődő jelent meg, hogy tájékozódjon a városszerkezetet érintő szándékokról. A Sóház tér tervezett átépítése viszont kevés emberben is nagy kérdéseket generált.

Ide ugyanis üzletközpontot képzel el az önkormányzat, a lakók szerint viszont vissza kellene állítani a két oszlopot, mely lényegében két zsákutca-részre tagolta a Sóház utcát. A város a Közlekedési Főfelügyeletre hivatkozik, aki szerint ez esetben nem lehetne biztonságosan elhagyni a lezárt szakaszokat – mindig tolatni kellene, és az balesetveszélyes.

Az önkormányzat – hiába a több évtizedig megszokott lezárás – ezért nem is menne szembe a szakhivatallal.

A fórum témája volt még a Batthyányi téri teniszcentrum lefedése, a Tesco-körforgalom mellett újonnan kialakítandó családi házas telek, a Batsányi utca megnyitása, és az Észak-Kálváriapart lakóterületének kiterjesztése is. Szóba került továbbá a laktanya sorsa és az ipari parkban létrehozandó kisvállalkozói övezet, ahol – a felmerült igények szerint – már 2-3000 négyzetméteres telkeket is lehet majd vásárolni.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra