Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szépen lassan de változnak a magyarok utazási szokásai

Szépen lassan de változnak a magyarok utazási szokásai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre többen válasszák a külföldi mediterrán országok helyett hazánkat úti célul. Ennek oka feltehetően az üdülési csekkek elterjedése.

Az idén is népszerűek voltak a tengerparti nyaralások, ám a Horvátországba utazók száma a tavalyihoz képest lényegesen csökkent. A szakemberek szerint, a folyamatosan emelkedő áraknak köszönhető. A városlátogatások iránt érdeklődők száma viszont növekedést mutat.

A szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben a legtöbben autóval indultak nyaralni, ám tavaly újra megjelent a piacon az autóbuszos utak iránti érdeklődés. A jól megszokott 1 hét helyett sokan keresik a két hetes nyaralásokat is. A belföldi érdeklődés sem a régi a magyarok körében. Farkas Franciska elmondta, az üdülési csekkek elterjedésének köszönhető ez a változás, hiszen ennek segítségével több családnak van ehetősége eljutnia a Balatonra, vagy akár egy hosszú wellness hétvégére. Október már inkább a kulturális körutazások hava.
Az utazási irodák hasonló évet zártak a tavalyihoz. A helyzetüket az a tény nehezíti, hogy egyre többen mindig egyénileg szervezik meg utazásaikat és nem kérik ki a referensek tanácsát.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-09-24 )

Tovább az archívumra