Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magyarország politikai megosztottsága olyan, mint a kínai nagy fal, szinte még az űrből is látszik

Magyarország politikai megosztottsága olyan, mint a kínai nagy fal, szinte még az űrből is látszik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Alapvető érdekünk, hogy a politikai ellenfelek megállapodjanak egyfajta minimumban – fejtette ki az őszre újraindult gyöngyösi Liberális Klub első vendége, Simonyi András volt washingtoni és NATO-nagykövet.

A volt diplomata elsőször az amerikai elnökválasztás esélyeiről osztotta meg véleményét az összegyűltekkel. Úgy vélte: az nyeri az elnöki széket, aki jobban el tudja hitetni az Egyesült Államok népével, hogy képes kivezetni a gazdasági válságból az országot. És egyben a világgazdaságot is, hiszen a nyertesnek szerinte kiutat kell mutatnia a globális gazdaság számára is. Simonyi András a leköszönő George W. Bush elnökről is szólt.

Versenyhelyzet van a világban, amelyben meg kell felelnünk, ezért minden vitázó félnek meg kell állapodni egy politikai minimumban, és a külpolitikában is összhangot kell mutatnunk kifelé az alapvető érdekeinket tekintve – jelentette ki a diplomata.

Mindemellett azonban Magyarország egy jó márkanév, melyet nem kell az alapoktól újraépíteni, hiszen jól ismerik – zárta szavait Simonyi András.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-10-10 )

Tovább az archívumra