Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Október elseje és november 30.-a között fokozott ellenőrzéseket végeznek a rendőrök térségünk útjain

Október elseje és november 30.-a között fokozott ellenőrzéseket végeznek a rendőrök térségünk útjain

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azonban most a gyalogosok és a kerékpárosok helyes és biztonságos közlekedése áll a középpontban. Eddig megyénkben október első 2 hetében közel 500 gyalogost és mintegy 470 kerékpárost ellenőriztek.

A gyalogosoknál a rendőrök fokozottan figyelnek majd erre is, (ha a közelünkben gyalogos átkelőhely van, akkor ne keljenek át szabálytalanul az úttesten) na és arra is, hogy a zebráknál a járókelők ne a piros jelzésnél menjenek át.
A kerékpárosoknál pedig azt ellenőrzik, hogy fogyasztottak- e alkoholt vagy drogot, illetve betartják-e a közlekedési szabályokat, és kétkerekűjük is megfelel – e a műszaki előírásoknak.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a biciklisek közül sokan nem is ismerik a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, pedig az esetek jelentős részében pont a kerékpárosok miatt történtek tragikus balesetek. Az idei év első nyolc hónapjának adatai alapján hazánkban a kerékpárosok által okozott, személyi sérüléses közlekedési balesetek aránya az összbaleseti számokhoz viszonyítva 10 százalék. Megyénkre lebontva ezen szám az év első nyolc hónapját tekintve 20 százalékos emelkedést mutat (20-ról 24-re).- montda el híradónknak Soltész Bálint. Az országos és a megyei baleseti adatok is azt mutatják, hogy a gyalogosok miatt történt balesetek száma is emelkedett. Megyénkben az év első nyolc hónapjában 31 százalékkal, 16-ról 21-re nőtt az ez miatt bekövetkezett balesetek száma. 31 Kerékpáros kapott összesen 125 ezer forint helyszíni bírságot és 35 szabálysértési feljelentés is kiosztottak a rendőrei, de a csaknem 500 bringás közül 77-en megúszták figyelmeztetéssel.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-10-13 )

Tovább az archívumra