Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koszorúzással és emlékműsorral készültek Deák Ferenc születésének 205. évfordulójára Jászárokszálláson is

Koszorúzással és emlékműsorral készültek Deák Ferenc születésének 205. évfordulójára Jászárokszálláson is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

1990 –ben kapta végleges nevét a gimnázium, a névválasztást Deák emberi és politikusi példája mellette az is indokolta, hogy a gimnázium elődje szintén ugyanezt a nevet viselő Általános Iskola volt. – tudtuk meg Vereb Andrástól a gimnázium igazgatójától.

Nemzeti önbecsülésünk része, ha nevezetes évfordulókon fejet hajtunk és emlékezünk– kezdte beszédét Vereb András a jászárokszállási Deák Ferenc gimnázium igazgatója.
1803. október 17-én született Deák Ferenc jogász, államférfi, a „haza bölcse”.
Születésének 205. évfordulója alkalmából az idén is koszorúkkal és ünnepi beszédekkel emlékeztek a reformkori politikusról, jogtudósról, az 1867-es kiegyezés létrehozójáról.
Az iskola nem csak a külsőségekben próbálja a deákos mentalitást követni, diákjai is ismerik és elismerik a kiváló politikust.
Az Árokszállási tanulók azonban nem csak ezzel, hanem a batyus bállal is hagyományt teremtenek, öregbítik iskolájuk hírnevét, hisz szinte minden évben ekkor köszöntik a felsősök a legifjabb deákos diákokat.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-10-21 )

Tovább az archívumra