Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vadas Jenő Szakmai Napokat tartottak a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában

Vadas Jenő Szakmai Napokat tartottak a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvényt az iskola fennállása óta, azaz 16 éve minden október végén megtartják, tisztelegve névadójuk előtt.

Tanárok és diákok együtt lőttek: rókára lőbotról, disznóra pedig szabadkézből a 16. Vadas Jenő Szakmai Napokon. A szervezők fontosnak tartják a gyerekeket megtanítani a fegyverkezelés szabályaira, hiszen megfontoltságra és fegyelemre is okít. A versenyen az is kiderült, ki mennyire tiszteli az állatokat, hiszen nem mindegy hol és hogyan lövik ki őket. Bérta Balázs a 14. évfolyam erdész technikusa első alkalommal vett részt a vetélkedőn.
Az iskola névadója, Vadas Jenő tiszteletére indított szakmai versenyt, minden évben megrendezik annak ellenére is, hogy már nem így hívják az intézményt. 9-12. évfolyamig egy ki mit tud- on, azaz egy játékos ügyességi versenyen vehettek részt a diákok. Először egy természet- környezet védelemmel kapcsolatos tesztet kellett kitölteniük a fiataloknak.
Három iskola 5 csapata mérkőzött meg a vándorserlegért, ami tavaly óta a Soproniak kezében volt és a 2008-as vetélkedő végeredményeként, maradt is. A többi iskolának legközelebb egy év múlva nyílik lehetősége, hogy megszerezzék a serleget..

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-10-22 )

Tovább az archívumra