Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórumon értékelte a 2006-os önkormányzati választások óta eltelt két évet Hiesz György polgármester a házasságkötő teremben

Lakossági fórumon értékelte a 2006-os önkormányzati választások óta eltelt két évet Hiesz György polgármester a házasságkötő teremben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beszélgetésen nem csak a múlt eredményei, hanem a jövő tervei is szóba kerültek.

A fórum témái között kiemelt helyen szerepelt a munkahelyteremtés kérdése. Mint Hiesz György elmondta: az elmúlt két évben két nagy gyár települt az ipari parkba, ezek összesen 150 főnek adnak munkát, miközben két újabb üzem építése van folyamatban. A városvezető kitért az Apollo gumiabroncsgyár kérdésére is. Mint hangsúlyozta, a város óriási veszteségeket szenvedett a beruházás kudarca miatt.

Az otthonteremtés területén elért eredmények kapcsán kiderült: 2006 óta mintegy 170 lakást adtak át a fészekrakó program keretében, jövőre pedig újabb 220-at terveznek. A polgármester szólt az oktatás és a kultúra területén elért eredményekről is.

Hiesz György a kórházat érintő változások között kiemelte: a 2007-es működtető-váltást követő nehéz időszak után beindultak a fejlesztések, a Mátraházai- és Kékestetői Gyógyintézetek körüli változások pedig a finanszírozási helyzeten is segíthetnek majd. A fórumon az elkövetkező két év további terveiről is szó esett. Ezek között a volt laktanya és az egri úti sporttelep hasznosítása mellett több városfejlesztési program is szerepel.

Mint elhangzott, a ciklus hátralévő részében folytatódik az útfelújítási és köztisztasági program is, miközben a városvezetés jelentős összeget áldoz a sport és a turisztika fejlesztésére.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra