Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2008 a reneszánsz éve, ezért ehhez a korhoz kötődő programokkal, fellépőkkel és ételekkel várták a borok kedvelőit Nagyrédén

2008 a reneszánsz éve, ezért ehhez a korhoz kötődő programokkal, fellépőkkel és ételekkel várták a borok kedvelőit Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hagyományokkal ellentétben idén, borlovagot is avatott a Szent Imre Borlovagrend.

Idén a reneszánsz kort ünnepli az ország. A falusi turizmus ezt a vonalat követve, egy reneszánsz rendezvénysorozatot teremtett meg, melynek utolsó, záró állomása a Nagyrédei Újborünnep volt.
A település védőszentjéről elnevezett Szent Imre Lovagrend tavasszal alakult meg. Hagyományteremtő szándékkal idén elsőként Hanák Jánosnak a Szent Imre általános iskola egykori igazgatójának, és Juhász Zoltán plébánosnak kellett két elméleti és egy gyakorlati feladatot teljesítenie, így avatták őket borlovaggá.
Paulik Tibor borosgazda elmondta, az idén is a Rozé maradt a legkedveltebb bor, ám az illatos fajták is kitettek magukért.
Dr. Magda Sándor országgyűlési képviselő köszöntőbeszéde és Molnár Bianka Mátyás királyról szóló meséje után, reneszánsz táncot láthattak az érdeklődők, és egy vásári komédiát a borról.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-12 )

Tovább az archívumra