Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az emukról és hasznosításukról tart előadást novemberben a Mátra Művelődési Központban az Országos Magyar Emutenyésztők Egyesülete

Az emukról és hasznosításukról tart előadást novemberben a Mátra Művelődési Központban az Országos Magyar Emutenyésztők Egyesülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szervezők szerint az emu egyszerre öt termékével is tud a gazdálkodóknak hasznos hajtani, ezért szeretnék tenyésztésére felhívni a figyelmet.

Az emu jelenleg a világ második legnagyobb madara. Magassága 160- 180 cm, és közel 60 kilogramm a súlya. Három ujjban végződő, igen erős lábainak segítségével akár 50 km/h-ás sebességgel is tud futni, ám repülni képtelen.
A tenyésztők szerint az emu egyszerre öt termékével tud a gazdálkodóknak hasznot hajtani. A legegészségesebb része a húsa, értékes a tolla, a tojása koleszterinszegény, zsiradéka háztartásban hasznosítható, bőre pedig olyan mint a krokodilé. Az emu a hazai állatokkal ellentétben környezetbarátabb, hiszen a talpa puha, így nem tesz kárt a talajban sem. A szakértők a jövő sikerállatának tartják, és remélik, hogy el fog terjedni itthon is.
 
Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-14 )

Tovább az archívumra