Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az egészséghét ugyan véget ért a Felsővárosi Általános Iskolában, ám az egészséges táplálkozást továbbra is fontosnak tartják

Az egészséghét ugyan véget ért a Felsővárosi Általános Iskolában, ám az egészséges táplálkozást továbbra is fontosnak tartják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebben egy családi gazdálkodó is segített nekik, hiszen a kisgyermekeknek almát vitt ajándékba.

Közel 600 kisgyerek vett részt a sport illetve elméleti vetélkedőkön és a kézműves versenyeken az egészség hét keretein belül. Bár minden fiatal számára akad egy-egy alma a rekeszben, mégis nagyobb örömet jelent számukra, ha a vetélkedőkön nyerik meg egészséges jutalmukat.
A gyerekek zöldségekből, gyümölcsökből, és erdei termésekből készítették el a kiállított szobraikat és a környezettudatosság jegyében az udvart is rendbetették. Az intézményt az önkormányzaton, a helyi diákönkormányzaton kívül, szülők és vállalkozók is rendszeresen támogatják, amikor eljön az őszi egészséghét. Székely Zoltán, családi gazdálkodó is így tett. Szerinte is fontos, az egészséges életmódra való nevelés.
A szervezők célja, hogy a gyerekek megtanulják, fontos hogy a zöldségek és gyümölcsök a mindennapi étkezés részévé váljanak.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-17 )

Tovább az archívumra