Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A mai kistérségi ülésen a polgármesterek megtárgyalták és elfogadták a kistérség éves költségvetési beszámolóját, majd a törvénymódosítások miatt néhány térségi szervezet működésének szabályzatát is kiegészítették

A mai kistérségi ülésen a polgármesterek megtárgyalták és elfogadták a kistérség éves költségvetési beszámolóját, majd a törvénymódosítások miatt néhány térségi szervezet működésének szabályzatát is kiegészítették

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ülésen a belső ellenőrzések jövő évi tervet is megvitatták.

Az első és a legfontosabb napirendi pontot, a kistérség háromnegyed éves költségvetését tárgyalták meg a polgármesterek a mai kistérségi ülésen. A munkaszervezet vezetője elmondta, hogy ugyan kemény és nehéz gazdálkodás áll mögöttük, de jó évet zártak és tartalékokat is képeztek.
Ezután a törvénymódosítások miatt a Humán Szolgáltató Központ és az Idősek otthonának működési szabályzatait kellett módosítaniuk. Szót ejtettek néhány pályázati lehetőségről a társulás ezt is elfogadta és a pályázni kívánó önkormányzatokat támogatja a jövőben.
Az utolsó napirendi pontban a belső ellenőrzések 2009-es tervét beszélték át a jelenlévők.
A belső ellenőrzések fontosságával a polgármesterek is egyetértettek, hisz ha egy adott önkormányzat, kistérségi feladat ellátásával kapcsolatban több normatív támogatást hív le, mint amennyire jogosult, akkor a kistérségtől vonhatják vissza a támogatást.
A társulás mind a 12 napirendi pontot egyhangúlag megszavazta.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-19 )

Tovább az archívumra