Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lebontották egy ikerház felét a Duranda területén

Lebontották egy ikerház felét a Duranda területén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tulajdonos szerint az önkormányzat adott engedélyt a bontásra, ám Hiesz György polgármester elmondta, a kérdéses ingatlant még nem is akarták szanálni.

A városrehabilitációs program keretein belül felújítják az Észak- Nyugati városrészt, azaz a Durándát is. A program része a házak felvásárlása és szanálása. Hétről hétre egyre több ingatlant számolnak fel, lakóiknak pedig egy másik lakást ajánlanak fel, az átadott lakás értékének megfelelően. A Szép utcában azonban nem ez a helyzet. Ez a szakasz egyelőre csak a távolabbi tervekben szerepel, hiszen nincs olyan rossz állapotban, mint a többi – mondja a polgármester.

Az önkormányzat csak abban az esetben tud másik lakást biztosítani, ha már szanálni kellet az előzőt. Az is tévhír, hogy nagyméretű bérlakások is rendelkezésre állnak.

Minyák Éva 5 gyerekével és 2 húgával él a lebontott ikerház másik felében. Eddig is érezték már a fűtés hiányát, ám most hogy leesett az első hó, még nehezebb lesz átvészelniük a telet.

Máshol eddig nem volt példa ilyen bontásra, de az önkormányzat nyomatékosan szeretné felhívni az ott élők figyelmét, hogy ne rombolják le saját házaikat, hiszen ilyen módon nem tudnak új otthonhoz jutni.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-25 )

Tovább az archívumra