Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfogadta a gyöngyösi képviselőtestület a Lakásért életjáradékot- programot

Elfogadta a gyöngyösi képviselőtestület a Lakásért életjáradékot- programot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A cél egy hosszabb távon is működőképes rendszer kiépítése, amire kezdetben 5 millió forintot különít el az önkormányzat.

A Lakásért Életjáradékot- programnak két fő célja van. Egyrészt szeretnék segíteni azokat az idős egyedülállókat, illetve házaspárokat, akiknek nehézséget okoz a saját tulajdonú otthonuk fenntartása. Másrészt ezzel nőne az önkormányzati bérlakások száma. Így 10-15- év múlva önfenntartóvá alakul a program, hiszen a már megvásárolt ingatlanokat vagy bérlakásként hasznosítják, vagy eladják, és így megtérül a város addig befektetett pénze.

Fontos, hogy 65 évnél ne legyen fiatalabb a kérelmező, maximum ketten lakhatnak az ingatlanban, más személyek befogadása nem engedélyezett, ezenkívül minimum 30 négyzetméteresnek kell lennie a lakásnak. Egy 10 millió forintot érő ház esetében 30- 70 ezerig is terjedhet a kifizetendő összeg.

Akik szeretnének bekerülni ebbe a programba, nem kell mást tenniük, mint akár jövő héttől kérvényezni a szerződés megkötését és a járadék folyósítása mellett életük végéig használhatják az ingatlant.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-25 )

Tovább az archívumra