Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tíz hatóság együttműködésével indult a 2. csillagszóró akciósorozat

Tíz hatóság együttműködésével indult a 2. csillagszóró akciósorozat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések célja a veszélyes termékek kiszűrése. A szakemberek régiónkban közel 400 ellenőrzést terveznek.

Az áruazonosítóval nem rendelkező árucikkeket laboratóriumi vizsgálatra küldik. Számos karácsonyi világítótestre és fényfüzérekre is szintén ez a sors vár. A szakemberek szerint sikeresek ezek az akciók, hisz tavaly már csak száznyolcvanöt műszaki, illetve könnyűipari terméket tiltott be az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal. A Vám- és Pénzügyőrség járőrei is az általános vizsgálatok során gyakran bukkannak veszélyes, tisztázatlan eredetű árucikkekre. Idén eddig több hamis termék – például ruházat, parfüm, kozmetikum – is fennakadt már a rostán. A fináncok a karácsonyi ellenőrzéssorozat keretében elsősorban piacokon, alkalmi elárusítóhelyeken, karácsonyi vásárokon vizsgálódnak, főként a műszaki termékeket és a gyermekjátékokat ellenőrzik.

A pirotechnikai termékek ellenőrzése rendőrök, pénzügyőrök, és fogyasztóvédők együttműködésével történik. Az engedéllyel rendelkező elárusítóhelyeken fogyasztóvédők és rendőrök vizsgálódnak, a fináncok pedig határokon és közutakon ellenőriznek. Január 6.-ig számíthatnak fogyasztóvédőkre a régióban.

Hliva Éva


Tovább az archívumra