Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A beteg panaszkodik, a kórház cáfol: a múlt hét végén egy páciens kereste meg televíziónkat azzal, hogy a gyöngyösi kórházban bajok vannak a tisztasággal.

A beteg panaszkodik, a kórház cáfol: a múlt hét végén egy páciens kereste meg televíziónkat azzal, hogy a gyöngyösi kórházban bajok vannak a tisztasággal.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Hospinvest azt állítja: a felújítások miatt átmeneti nehézségek vannak, de dolgoznak a megoldáson és a betegek megértését kérik.

Kávéspohár, papírzacskók és üdítős poharak a gyöngyösi Bugát Pál kórház röntgen osztálya előtt. Egy beteg azt panaszolja épp, hogy szerinte az utóbbi időben óta romlott az ellátás minősége az intézményben.

Sokan nem tudják, hogy a kórház területén épp egy közel 250 millió forintos beruházás zajlik. Korszerűsítik a röntgendiagnosztikát és visszatelepítik a tüdőgondozót is. Mindezt persze úgy kell megvalósítaniuk, hogy közben a betegellátás zavartalanul folyjon.

Mivel 24 órás ellátás van a kórház területén, a takarítószemélyzet is folyamatosan végzi a munkáját. A Hospinvest egyik stratégiai célja, hogy mindezt az ő felügyelete alatt végezzék. Türelem rózsát terem-tartja a mondás, az intézmény dolgozói pedig azt ígérik: a felújítás végére biztosan visszatér a betegek bizalma.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-12-08 )

Tovább az archívumra