Hamarosan elkészül Abasáron a Sport és Ságvári utca pincesora előtti út és a hozzá tartozó vízelvezető rendszer. A beruház" /> Hamarosan elkészül Abasáron a Sport és Ságvári utca pincesora előtti út és a hozzá tartozó vízelvezető rendszer. A beruház" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódó útépítések Abasáron

Folytatódó útépítések Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan elkészül Abasáron a Sport és Ságvári utca pincesora előtti út és a hozzá tartozó vízelvezető rendszer. A beruházásra az Észak -Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácstól több mint 2 és fél millió forintot nyert a település önkormányzata, a maradékot önrészből állják.  

A pincesor előtti út alapját tönkretette a lezúduló csapadék, a kimosott szakaszokon kátyúk alakultak ki és sáros útburkolat képződött. Ez megnehezítette a gyalogos és gépjármű forgalmat egyaránt, ezért volt szükség a felújításra. A munkálatok múlt héten kezdődtek, jövő hét végére pedig már el is kell készülniük. Abasár Önkormányzata az útépítés mellett a vízelvezető rendszer kiépítésére is pályázott. A beruházás összesen közel 8 millió forintba kerül, ebből az út bekerülési költsége 5,2 millió forint. Ennek 50%-át fedezi a pályázati pénz, a másik felét az önkormányzat állja, csakúgy, mint a vízelvezető kiépítését, ami 2,7 millió forintba kerül. A község további útfelújítási tervekkel rendelkezik, kül- és belterületen is vannak rendbe hozásra váró szakaszok. A település vezetése ezek esetében még vár a megfelelő pályázatok kiírására.

 

 

Csefán Beáta


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság