Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdte munkáját Gyöngyös új alpolgármestere

Megkezdte munkáját Gyöngyös új alpolgármestere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első hivatali napját töltötte Gyöngyös város új alpolgármestere. A csütörtökön megválasztott Végh Attila köztisztviselői állását és a polgármesteri iroda vezetését cserélte fel új, politikai tisztségére. A város második számú vezetője lelkiismeretes szakmai munkát és takarékossági intézkedéseket ígér hivatalában.

Ezek még a csütörtöki testületi ülés képei, ahol Végh Attilát megválasztották Gyöngyös város alpolgármesterének. Ez pedig már az újdonsült alpolgármester pénteki munkanapja új irodájában. A Barabásné Czövek Ágnestől megörökölt helyiség berendezésén néhány praktikus változtatás végeztek, mást nem. A jelszó itt is a takarékosság. Ennek a jegyében az már biztos, hogy megszűnik az eddig épp Végh Attila által vezetett polgármesteri iroda.


Mintegy 20 millió forintos megtakarítást remélnek attól, hogy az eddigihez képest 16-tal csökkent a bizottsági tagoknak a száma, illetve, hogy az alpolgármesteri tisztet az eddigi kettővel szemben egy fő látja el. Természetesen ez mind a polgármester, mind az alpolgármester feladatainak a megnövekedésével jár együtt.
Végh Attila hangsúlyozta: bár alpolgármesternek lenni politikai tiszt, ő mégis első sorban szakmai kihívásnak tekinti ezt a munkát. Köztisztviselőként szerzett tapasztalatait pedig nem egy politikai csoport, hanem a város érdekében kívánja kamatoztatni. 


Borbándi Erik


Tovább az archívumra