Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Szép utcai eset óta nem történt újabb illegális házbontás a Duranda területén

A Szép utcai eset óta nem történt újabb illegális házbontás a Duranda területén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ám a lótartás betiltását a jelek szerint nem tudja betartatni a gyöngyösi önkormányzat – véli Bozsik István, a városrész képviselője.

Tégla, csempe, vakolat törmelék mindenfelé az Északnyugati városrész területén. Mind a Duranda rehabilitáció keretein belüli házbontások nyomait őrzi. Ez egy új helyzet az ott élők számára, ezért fordulhatott elő, hogy önkényesen, új lakás megszerzésének reményében lebontatta lakhelyét egy ikerház tulajdonosa. Több ilyen eset azóta nem történt a városrészben. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke elmondta: sokan keresik meg az irodát annak reményében, hogy jobb ingatlanhoz juthatnak.

A lakáskérdésen kívül a másik nagy problémát a nagytestű állatok, főként a lovak most már illegális tartása jelenti. Tavaly áprilisban ugyanis a testület elfogadta az állattartási rendeletet, mely szerint a lakók október végéig kaptak haladékot a felszámolásra.

Sok esetben még az önkormányzati ingatlanokban is tartanak illegálisan lovakat, pedig ezt tiltják a szerződések. Az önkormányzati képviselő úgy véli: hatékonyabban kellene fellépni a lótartás ellen. Egyelőre keresik a megoldást.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-12-10 )

Tovább az archívumra