Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Háztartási hulladékok, építési törmelékek és használhatatlan gumiabroncsok állnak hegyekben a Kenyérgyár úti garázssor mögött

Háztartási hulladékok, építési törmelékek és használhatatlan gumiabroncsok állnak hegyekben a Kenyérgyár úti garázssor mögött

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az illegális szemétlerakót saját költségén az önkormányzat negyedévente felszámolja, de mindig akad olyan, aki újra meg újra odarakja a felesleget.

Ez a szemétkupac közel 100 köbméter, mondja Kása János köztisztasági referens. Ez az önkormányzatnak évente több, mint 1 millió forint veszteséget okoz, – csak ez az egy illegális szemétlerakó hely, – pedig a városban több ilyen is van. Egy helyi rendelet alapján a garázstulajdonosoknak is kötelező negyedévente 25 liter hulladék elszállíttatása. Ez a helyzet azonban tarthatatlan. Mindig akad olyan, aki ismételten szemetel. Kása János elmondta abban az esetben tudják csak felelősségre vonni a szemetelőt, ha tetten érnék.

A garázssoron többen is panaszkodnak, nemcsak a látvány miatt, a közlekedést is nehezítik a szemétdombok.

A megoldás még nem született meg. Az önkormányzat már próbált beszélni a tulajdonosokkal, hogy rendeljenek egy közös zárható konténert, ami évente 800 forintba kerülne fejenként, de nem működnek együtt a szomszédok. A szemétben talált iratok névvel és címmel sem minősülnek bizonyítékoknak. Pedig van lehetőség a felesleges és használhatatlan hulladékoktól legálisan megszabadulni.

A szakember megígérte az ünnepek előtt ismételten eltakarítják a szeméthalmot és dolgoznak a hosszú távú megoldáson is.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-12-11 )

Tovább az archívumra