Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismeretlen eredetű fehér port kapott több Heves megyei szocialista országgyűlési képviselő, postai úton

Ismeretlen eredetű fehér port kapott több Heves megyei szocialista országgyűlési képviselő, postai úton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hatóság az ÁNTSZ és a Katasztrófavédelem bevonásával vizsgálja az ügyet.Úgy tudjuk, a gyanús levelet 3 megyei képviselő is megkapta. Miután felbontották, azonnal értesítették a hatóságot. A megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense elmondta a készenléti felderítő csoport speciálisan kiképzett szakemberei a helyszínen, egy gyors teszttel elemezték a kapott port.
A katasztrófavédelem a vizsgált port légmentesen lezárva átadta az ÁNTSZ szakembereinek, akik egy Budapesti laborban speciális műszerek segítségével vizsgálják tovább az anyag összetételét – egyelőre többet a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el. Az egyik képviselő, aki nem kívánt kameránk elé állni, elmondta, egy 3-4 soros rövid levelet kapott. E mellett volt a fehér por is. Tavasszal egyébként már kaptak hasonló borítékot, azt bontatlanul juttatták el a rendőrséghez.
A napokban Szolnok megyében is történt hasonló eset – azt még nem tudni, lehet-e közöttük összefüggés. A hatóságok jelenleg is folytatják a vizsgálatot az ügyekben.

Dely Martina


Tovább az archívumra