Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az adventi időszakban térségünkben is emelkedett a bűncselekmények száma

Az adventi időszakban térségünkben is emelkedett a bűncselekmények száma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A zseblopásokról és a gépkocsifeltörésekről csaknem annyi bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, mit egész évben – tudtuk meg Kocsis Irén Mária alezredestől.Végéhez közeledik a karácsonyi bevásárlási dömping. Egyébként is az adventi időszakban követik el a zseblopások harmadát. A rendőrség többször is figyelmeztetett, hogy mindenki fokozottan vigyázzon értékeire.
Fontos, hogy senki ne tartsa a PIN kódot a bankkártya mellett felírva, illetve soha ne tegyük a bevásárlókosárba táskáinkat. Október végéig több mint ötezer zseblopás jutott a rendőrség tudomására, azóta ez a szám csak emelkedett, ezeknek azonban csak 3-4 százalékát tudják felderíteni, és általában csak akkor, ha tetten érik a zsebtolvajt.
A szakember mégis azt mondja, sokat segít egy jó személyleírással, és ha tetten érik a tolvajt hangosan kérjék az emberek segítségét, és azonnal hívják a rendőrséget, a zsebesek soha nincsenek egyedül.
Újabban gyakori, hogy étteremben, a székeken lógó kabátokból, táskákból lopnak. És a gépkocsiban hagyott csomagok is alkalmat adnak a tolvajoknak.
Hliva Éva


Tovább az archívumra